Ветеран "Урагана" Андрей Симка возвращается в команду

16 июня 2016 10:31

Один з кращих гвардійців та бомбардирів в історії "Урагану" 32-річний Андрій Сімка, як і обіцяв торік, таки повертається до Івано-Франківська! Незмінний сьомий номер "драконів", який з моменту створення клубу вірою і правдою відслужив команді 13 (!) сезонів, вирішив знову продовжити співпрацю з рідним для себе колективом. Буквально днями Сімка підписав з "Ураганом" новий однорічний контракт.

Нагадаємо, минулого літа один з кращих "стовпів" чемпіонату України отримав статус "вільного агента", а сезон 2015/16 років провів у сусідній Білорусі. У складі команди "Борісов-900", який очолює екс-наставник "Урагану" Сергій Гупаленко, український легіонер зіграв 32 поєдинки і став кращим гравцем команди за системою "гол+пас". На рахунку Сімки - 22 забиті м'ячі і 22 результативні передачі. У регулярному чемпіонаті Білорусі "Борісов-900" посів сьоме місце, після чого у чвертьфінальній серії плей-офф двічі поступився майбутньому чемпіону - "Лідсельмашу".

Відзначимо, що загалом в "ураганівській" футболці з 2002-го по 2015-й роки Андрій Сімка зіграв 326 матчів, у яких забив 145 голів. У списку кращих гвардійців та бомбардирів клубу старожил "драконів" посідає другі місця, поступаючись тільки багаторічному капітануРоману Кідратіву (383 матчі) та найкращому голеадору в історії "Урагану" Валентину Цвєлих (191 гол) відповідно.

Останній з могикан

"В Україні точно немає іншого такого гравця, у котрого ігровий номер співпадає з прізвищем", - жартома зауважив в одному з інтерв'ю ветеран "Урагану" Андрій Сімка. Всю свою кар’єру він провів під сьомим номером. До приходу у футзал Андрій, як і решта гравців першого складу, виступав на великих полях.

"До нових реалій адаптувалися важко. Все було іншим - стиль, покриття... Найважче, як не дивно, було призвичаїтись до футзального м'яча", - розповідав згодом гравець. Андрій Сімка першим серед "ураганівці"в отримав офіційне визнання. У листопаді 2003-го 20-річний франківець, доречі єдиний представник першої ліги, дебютував в складі молодіжної збірної України, здобувши срібло на престижному міжнародному турнірі "Санкт-Петербурзька осінь-2003".

А от виклику до лав національної збірної Андрієві довелося чекати майже десять років. І він таки дочекався свого шансу! За "синьо-жовтих" Сімка зіграв всього два матчі плей-оф за вихід на чемпіонат Європи проти угорців. У вересні 2013-го у Харкові саме дубль "ураганівця" приніс перемогу збірній України.

В сезоні 2003/04 рр. Андрій з 22-ма голами став кращим бомбардиром "Урагану". Той сезон і досі залишається одним з найкращих в його кар’єрі. В наступні роки стабільністю у виступах прикарпатський "стовп" не відзначався. Вже згодом, у "срібному" сезоні 2012/13 Сімка забив 19 голів в Екстра-лізі. Попри все, саме Андрій залишався останнім з могикан. Лише йому довелося зіграти в усіх тринадцяти (!) сезонах і в усіх офіційних турнірах в історії клубу, включно з єврокубками.

Зрозуміло, що за цей час Сімка долучився до усіх успіхів івано-франківців. Звання майстра спорту він отримав у 2011 році, здобувши чемпіонський титул. Згодом вигравав Суперкубок України, "срібло" (2013) і двічі "бронзу" (2012, 2014) національного чемпіонату, а також дебютував в елітному раунді Кубку УЄФА.

uragan.if.ua


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Новости
Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652