Атлет (Житомир) становится чемпионом города и поедет на всеукраинский финал в Запорожье

18 марта 2015 09:56

ФК «Атлет» у напруженому і видовищному поєдинку заключного туру чемпіонату Житомира з футзалу зумів буквально на останніх хвилинах обіграти «Промінь» і вперше в історії завоював титул чемпіона міста. Саме «Атлет» представлятиме Житомир на Всеукраїнському фіналі АФЛУ, який 27-29 березня відбудеться в Запоріжжі. «Промінь» же другий рік поспіль здобуває срібло і стає учасником Елітного фіналу АФЛУ. Бронзу чемпіонату здобула «Енергія», яка в останньому турі зуміла обіграти «Дасна-Кофеджио» з рахунком 3:1.

«Промінь» та «Атлет» лідирували протягом всього чемпіонату. І хоча атлетівці все ж програли одну гру сезону проти «Радомілку», давно стало зрозуміло, що долю чемпіонського титулу вирішить зустріч лідерів, яка мала відбутися в останньому турі - 7 березня. Гра мали стати фіналом і окрасою всього чемпіонату. Програш «Атлету» дещо спрощував задачу «Променю» - команді було достатньо не програти. Але обидві команди були налаштовані лише на перемогу.

Враховуючи сумний досвід подібних житомирських фіналів, федерація футзалу вперше запросила на матч незалежних суддів з Києва. 

Суботній фінал зібрав повну залу спорткомплексу «Динамо». Навіть, на ігри Першої ліги України часто приходить менше вболівальників. Зал був переповнений і ледь вміщав всіх охочих.

Практично з перших хвилин гри ініціативу перехопив «Промінь», який вже на 9 хвилині відкрив рахунок завдяки голу Омелянчука. Боротьба після цього лише загострилася і після помилки в захисті на 16 хвилині рахунок зрівнюється - 1:1. До кінця тайму рахунок так і не змінився. В другому таймі обидві команди пробували вирвати перемогу, але марно. Хоча «Промінь» і влаштовувала нічия, але саме енергетики поступово нарощували перевагу і почали активно пресингувати ворота суперника. Але за три хвилини до завершення гри команда раптом перейшла в оборону. «Атлет» взяв тайм-аут, а з початком чистої фінальної двоххвилинки випустив п'ятого польового гравця. І вже за хвилину атлетівці вирвалися вперед - 2:1. Після цього вже «Промінь» грав останню хвилину з п'ятим польовим, але невдало - обрізка і «Атлет» забив третій гол в практично порожні ворота - 3:1. «Атлет» святкує перемогу.

Одразу після матчу відбулася урочиста церемонія нагородження переможців вищої ліги і чемпіонату Житомира.


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Новости
Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652