Обзор завершающих матчей полуфинала Экстра-лиги

18 мая 2014 11:20

«Локомотив» (Харків) – «Ураган» (Івано-Франківськ) 2:2 (по пен. 4:1)

Голи: Шпигар, 22, Журба, 34 – Шотурма, 24, 28

На 33-й хвилині Журба не реалізував пенальті (воротар)

«Ураган» почав гру «ураганно» і на початку матчу Шотурма двічі перевіряв на міцність каркас воріт суперника. «Залізничники» оговталися хвилини з 5-ї і змогли створити щось більш-менш гостре. Однак спроби уразити ворота у виконанні Шпигаря і Білоцерківця для Ципуна одкровенням не стали. Після ударного початку активність команд знизилася і вони вдовольнялися дальніми ударами. Цікавіше в цій перестрілці виглядали чемпіони, проте основні події команди відклали на потім.

На 22-й хвилині Шпигар відкрив рахунок, але прикарпатці одразу додали і за якихось 2 хвилини Шотурма після прострілу відновив статус-кво. Трохи згодом Петро оформив дубль. Литвиненко необачно вийшов на перехоплення і Шотурма вразив порожні ворота – 1:2. Ситуація виглядала загрозливо і Євген Ривкін кинув у бій Бето, який травмувався ще в першому матчі серії. Активність «залізничників» таки дала плоди на 33-й хвилині, коли Ципун завалив у штрафному Білоцерківця. На пенальті вийшов Роман Колток і, як виявилося, не даремно, бо зумів потягнути удар Сергія Журби. Майже за 7 хвилин до кінця Сірий вийшов як воротар і майже одразу представники першої столиці зрівняли рахунок. Журбу з гострого кута зумів реабілітуватися за нереалізований пенальті. Далі ніхто не наважувався ризикувати і за 2,5 хвилини на паркет 5-м вийшов Євген Валєнко, правда до зміни рахунку це не привело.

В 3-му і 4-му таймах Сірий і Валєнко поперемінно виходили у воротарських футболках, проте доля однозначно зробила свій вибір за серію пенальті. На відміну від кубкового фіналу харків’яни усі свої чотири спроби реалізували, а в «ураганівців» Королишин програв дуель воротарю, а Якунін просто не влучив у площину.

«Локомотив» проходить у другий поспіль чемпіонський фінал з чим і вітаємо харків’ян. Івано-франківцям же в цьому сезоні доведеться зробити один або два кроки назад порівняно з минулим.

«Єнакієвець» (Єнакієве) – «Енергія» (Львів) 2:2 (по пен. 4:5)

Голи: Замятін, 16, Ромаріо, 50 – О. Бондар, 7, Павленко, 48

У цьому матчі, на відміну від попередніх, суперники вирішили не вичікувати помилок одне одного, а взялися за створення нагод власними зусиллями. Проте відкрили рахунок не з гри, а зі стандарту. Хлопці з міста Лева зробили це у схожій до вчорашньої манери з тією відмінністю, що бив не Легчанов , а Олександр Бондар. Роль максима Павленка у розіграші залишилася незмінною – він просто пробігав і імітував удар. Після забитого голу львів’яни віддали ініціативу, за що й поплатитися. Після обрізки Замятін перехопив м’яч і впевнено переграв Кардаша – 1:1. Тепер львів’яни знову активізувалися, але треба було починати все спочатку. Особливо вигідну нагоду мав Олександр Бондар, але зробити дубль йому сьогодні не судилося.

В другій половині гри команди захотіли все вирішити в основний час. Сагайдаченко проявив неабияку майстерність парирувавши непрості удари Кузя і Рогачова, а Павленко влучив у стійку. Кардаш не відставав від колеги ліквідувавши вихід сам на сам від Ромаріо, а також впоравшись з небезпечними ударами Хурсова і Свірідова. Легчанов у футболці воротаря став звичним явищем у цій серії, тож він поступово почав отримувати все більше часу для розіграшу більшості і в цій грі. Кращий бомбардир чемпіонату Євген Рогачов міг вирішити долю поєдинку ще в основний час, однак в середині тайму пробив у стійку, а в самому його кінці двічі пробивав зліва з дуги. У першому випадку Сагайдаченко вкотре врятував партнерів від неприємностей, а у другому просто проби в вище. Між цими моментами втиснувся і Володимир Разуванов, коли у боротьбі з 4-х метрів зумів проштовхнути м’яч у штангу.

Як і у попередній грі на телеглядачі дочекалися овертайму. В першому овертаймі частіше атакувала «Єначка», але під кінець вийшов знову 5-м вийшов Легчанов і з 12-ти метрів перевірив на міцність поперечину. До речі, саме в цій зміні єнакієвчани отримали єдину нагоду вразити порожні ворота, втім Ромаріо зі своєї половини пробив сантиметрів на 10  вище. За 2.50 до кінця Павленко в контратаці забив вивів «Енергію» уперед. Миттєво Рось, а не Замятін, як зазвичай, вийшов 5-м польовим. Коли вже здавалося, що «зелено-білі» здобули перемогу, «Єнакієвець» відігрався. За 3,2 секунди до кінця простріл Ромаріо замкнув простріл партнера.

На серію пенальті у «Єнакієвця» вийшов Іво Юкіч, котрий, м’яко кажучи, нечасто з’являвся на паркеті у цьому сезоні, але зарадити нічим не зміг. Вирішальним у серії став удар Рося з котрим впорався Кардаш. Отже, «Енергія» з «Локомотивом» розіграють третій фінал цього сезону після Суперкубку і Кубку. А «Єнакієвець» принаймні отримав шанс вперше за довгі роки виграти бронзові нагороди.

extra-liga.org.ua

 


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Новости
Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652