Обзор 26 тура Экстра-лиги

13 апреля 2014 10:39

Енергія (Львів) – ЛТК (Луганськ)

Голи: Легчанов, 6, Павленко, 11 – Мануйленко, 8, 33

Ситуація у «ЛТК» перед матчем була досить важка, адже окрім переїзду додалася ще й дискваліфікація Бессалова і Лазикіна. Через відсутність Максима капітанську пов’язку довірили ПетруІльківу, який в минулому сезоні зіграв свій останній матч за «Енергію» якраз проти «телефоністів». Команди почали гру без центра поля. Нулі на табло протрималися до 6-ї хвилини – Легчанов використав передачу Струка. Відповідь луганчан не забарилася – Мануйленко замкнув простріл. Ураганний темп протримався ще декілька хвилин, а потім значно впав. Для «ЛТК» це можна було передбачити, оскільки хлопці майже не мали часу для відновлення. «Закрив» цю одинадцятихвилинку гол Максима Павленка. Один з кращих бомбардирів українського футзалу вдало зловив м’яч на ногу після передачі з кутового від Легчанова. «Телефоністи» знову могли швидко зрівняти, але після удару Літвінова Дзюба не розібрався як переправити м’яч повз Кардаша. Зважаючи на ситуація для львів’ян було б логічним знову нагнати темп і добитися більшої переваги, однак цього не сталося. А от на останній хвилині першої 20-хвилинкиМануйленко після передач Дзюби був зобов’язаний забити ще, проте спочатку з метра пробив повз, а потім не зумів переграти воротаря.

Дебют другої половини гри залишився за «зелено-білими», втім пропустили саме вони. Знову в центрі подій опинився Мануйленко. Максим забив гол рукою, але його відмінили. Зважаючи на те, що луганська дружина не протестувала, можна зробити висновок, що арбітри чітко спрацювали у цій ситуації. На 33-й хвилині швидка контратака гостей завершиласяверховим ударом «щічкою» Мануйленко. «Енергетики» хоч і атакували за інерцією, алесклалосятаке враження, що вчора грало не «ЛТК», а саме «Енергія». Залишалося лише чекати, коли львів’яни випустять 5-го польового. От тільки Олександр Косенко до кінця гри воротаря так і не змінив. Цей результат дозволив львів’янам достроково забронювати за собою принаймні 4-ту сходинку. Однак, з огляду на боротьбу за місця повище, одне очко особливих радощів у місцевої торсиди не викличе.

Локомотив (Харків) – Єнакієвець (Єнакієве) 3:2

Голи: Є. Клочко, 13, Бето, 34, Кисельов, 40 – Рось, 19, 36

Вилучення: Вассура, 34

Відмінний матч подарували уболівальникам обидві команди, тому прикро, що глядачі в інших регіонах його так і не змогли подивитися через відсутність трансляції. Команди сходу взяли високий темп, як і личить лідерам, от тільки моменти виникало рідко. Але, попри це, глядачі, які сьогодні відвідали ПС «Ювілейний» побачили багато голів. Кисельов наважився на черговий дальній удар, а Євген Клочко зумів грудьми вдало під корегувати траєкторію польоту м’яча – 1:0. Гості значно додали в активності попереду за що і були винагороджені. Моменти з гри реалізувати не вдалося, зате «залізничники» вшосте порушили правила. Артем Рось пробив з 10-метрової позначки повз, але трохи пізніше на табло засвітилося 7-ме порушення у «Локомотива» і Артем виконав вирок бездоганно – 1:1.

Другий тайм пройшов значно веселіше в плані кількості моментів, хоча і тут більше виділялися гості: Разуванов бив у поперечину, а удар Нестерука майже впритул зумів відбити Литвиненко, причому з лежачого положення. Продовження лежало не в площині створення гольових моментів, а в площині порушень. В цей період другою жовтою карткою відзначився Вассури, заробивши друге попередження - оце так «вдало» повернувся. «Локомотив» швиденько реалізував більшість і завдяки голу Бето вийшов вперед. Далі, як і в першому таймі, «залізничники» заробили 6-те і 7-ме порушення. Спочатку Рось забив, а от у другій спробі йому завадив Литвиненко. До кінця зустрічі обидві команди намагалися розіграти більшість з 5-м польовим, проте безрезультатно. А фінал вийшов неймовірним – на останній секунді дальній удар Кисельова після рикошету влетів у ворота «Єнакієвця».

Кардинал-Рівне (Рівне) – Спортлідер+ (Хмельницький) 1:1

Голи: Танський, 28 – Заворотний, 40

Рівняни з перших хвилини намагалися диктувати умови гостям з Хмельницького і весь час тримали у напрузі Максима Лисенка. Тримати у напрузі – це одне, а забивати зовсім інше. Саме це і хотіли продемонструвати Засенко і Сондак. Перший програв свою дуель Гурку, а от з добиванням другого у порожні ворота впорався Волянюк, який відчайдушно кинувся у підкат. Згодом подолянам вдалося вирівняти гру, хоча ближчими до взяття воріт були все ж «кардиналівці». Все той же волянюк влучив у стійку, а за 4 хвилини до кінця першої половини гри Фаренюк не використав чистий вихід віч-на-віч, бо влучив в обличчя воротарю, а Кручок з дуги з розвороту пробив повз. У гостей кращі нагоди мав Володимир Сондак, але то не реалізує вихід сам на сам, то не встигне замкнути простріл Фетька.

На початку другого тайму підопічні Сергія Піддубного знову спробували заволодіти ініціативою, але, як і в першій половині, гостям вдалося вирівняти гру. Не варто забувати і про те, що в цій грі Сергій Піддубний надав значно більше ігрового часу молодим гравцям. Все ж на 28-й хвилині після вдалої гри на добиванні Танського господарі досягнули свого – 1:0. Це трохи заспокоїло господарів, а гості намагалися цією розслабленістю скористатися. Хвилини танули, а рахунок не змінювався. Калуков віддав пас в штрафну на Сондака, який туди вбіг і вже був готовий розстрілювати ворота, але Гурко встиг кинутися йому в ноги і забрати м’яч, а згодом Іванові довелося продемонструвати свої воротарські вміння після удару Засенка. За 4 хвилини до кінця рівняни отримали право на розіграш небезпечного штрафного, який закінчився ударом в поперечину. Віктор млинець тягнув хз виходом 5-го польового до самого кінця і, як показав час, мав рацію. Десь за 1,5 хвилини до кінця Заворотний таки поміняв воротаря і це принесло свої плоди. Майже перед фінальною сиреною Заворотний з «носка» з дуги пробив у ближній кут низом. 1:1 – друга поспіль нічия у протиборстві цих команд.

extra-liga.org.ua

 


Комментарии пользователей сайта

(Нет комментариев)

Новости
Добавить стену ВКонтакте
Укажите ID группы или страницы ВКонтакте,
посвящённой Вашему турниру:

например: 24687652